Папа: З Божою допомогою мир є можливим!
  • Чтв, 08/12/2022 - 16:39

Зустрічаючись із паломниками в урочистість Непорочного Зачаття, Папа Франциск закликав їх єднатися з ним у молитві за мир у світі та в Україні.

«Немає нічого неможливого у Бога». Слова архангела Гавриїла, сказані під час Благовіщення, стали для Папи Франциска спонукою заохотити вірних бути непохитними у молитві за мир. Після проказування молитви «Ангел Господній» в урочистість Непорочного Зачаття, він анонсував, що після обіду здійснить візит до Папської базиліки Пресвятої Марії, помолившись у якій, прибуде на Іспанську площу Риму на традиційне вшанування Непорочнозачатої Діви Марії.

«Прошу вас духовно єднатися зі мною в цьому жесті, який є вираженням синівської любові до нашої Матері, заступництву Якої ввіряємо загальне прагнення миру, особливо для мученицької України, яка багато страждає», – сказав Святіший Отець і, покликаючись на слова архангела, додав: «З Божою допомогою мир є можливим; роззброєння є можливим. Але Бог бажає нашої доброї волі. Нехай же Богородиця допоможе нам навернутися до Божих задумів».