Папські молитовні намірення на грудень 2023
  • Суб, 02/12/2023 - 15:06

В грудні у центрі молитовних намірень Папи є люди з обмеженими можливостями.

«Люди з обмеженими можливостями серед нас є найбільш вразливими», - каже Папа Франциск. – «Дехто з них страждає від відкинення, яке закорінене або в байдужості, або в упередженнях, яке відкидає їх на маргінес».

Окрім закликів до організацій та роботодавців створювати умови для більшого включення цих осіб, Папа заохотив кожного по-трохи змінювати свою ментальність та відкриватись на вміння та здібності цих осіб, як в суспільстві, так і в житті Церкви, інформує CNA.

«Тому, створюючи доступну парафію, означає не лише усунути фізичні бар’єри, але і перестати говорити про «них», а почати говорити про «нас»,- каже Папа.

Він завершує: «Молімось, щоб особи з обмеженими можливостями могли бути в центрі уваги суспільства, і щоб інституції пропонували інклюзивні програми, що розширюватимуть їхню активну участь».

Нагадаємо, що цієї зими католики можуть отримати повний відпуст, однією з умов для чого є молитва у папських наміреннях (наголосимо: не за Папу, а в його наміреннях, які кожного місяця є іншими).