Перший у світі храм на честь священномученика Василія Величковського освячено у Ковелі
  • Нед, 16/06/2019 - 12:03

Суботній день 15 червня став особливим для греко-католицької громади м. Ковеля. Від сьогодні вони можуть молитися у новоосвяченій каплиці блаженного Василія Величковського, котра постала у районі Сільмашу. Святиню парохіяни зводили протягом майже двох місяців під керівництвом о. Євгена Задорожного ЧНІ.

Ошатну дерев’яну церковцю у співслужінні численного духовенства та при великому скупченні молільників освятив преосвященний владика Йосафат Говера, екзарх Луцький.

Урочисті богослужіння почались водосвяттям та молебнем до священномученика. Після чину освячення каплиці звершувалась Божественна Літургія. На проповіді владика Йосафат говорив про служіння блаженного Василія на Волині, а також розповідав про велике значення храму в житті християнина. По завершенні богослужінь були виголошені многоліття та вручені подячні грамоти всім, хто спричинився до побудови святині. Наостанку всі присутні спільно частувались та радісно спілкувались на подвір’ї храму.

Нова святиня відкрила свої двері всім, хто спраглий Божої благодаті. З Господньою допомогою парафія священномученика Василія (Величковського) перегорнула нову сторінку свого розвитку, отримавши місце для спільної літургійної молитви, щоб разом простувати дорогою до Небесного Царства.