Поглиблення християнської віри – запорука здорового суспільства
  • Суб, 09/11/2013 - 14:30

8 листопада 2013 року, в день свята влкмч. Димитрія Мироточця, в с. Липівка, Тисменицького деканату, Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ пройшли лекторії Соціальної доктрини Церкви.

Оскільки дані лекторії відбуваються в рамках проведення «Суспільних днів», ініційованих комісією Справедливість і Мир УГКЦ спільно із Бюро УГКЦ з питань екології, дана зустріч була проведена заступником керівника Екобюро, о. Володимиром Містерманом.

Захід розпочався святковою Божественною Літургією, яку очолив працівник Екологічного бюро у співслужінні пароха о. Василя Фіголя. В часі Служби Божої священик виголосив проповідь, в якій, на основі прочитаної Євангелії та на прикладі святого Димитрія, наголосив на важливості вірного служіння Христу в сучасному світі, не дивлячись на те, що таке служіння може бути навіть дуже невигідним, якщо дивитись на нього чисто по-людському. «Не зважаючи на соціальний статус, політичну заангажованість та життєву позицію, кожен з нас просто зобов’язаний своїм життям свідчити про живого Бога, – підкреслив о. Володимир, додаючи, що – сучасний світ зі своїм споживацьким способом думання, як би він цього не заперечував, просто потребує живих, підтверджених конкретними вчинками свідчень християнської віри».

Після завершення Святої Літургії священик звернувся до чисельно зібраних вірних з наукою, в якій пояснив, що для того, щоб могти реагувати на важливі та актуальні виклики сучасного часу, усі члени Містичного Тіла Христового повинні поглиблювати та пізнавати свою віру також і через Соціальне вчення Католицької Церкви. «Якщо справді хочемо побудувати здорове громадянське та процвітаюче суспільство, в якому загальнолюдські та християнські цінності стоятимуть на сторожі людського здоров’я та гідності життя, ми просто не маємо права толерувати несправедливість і мовчати на всі ті гріхи, які дуже часто на всіх рівнях чиняться проти Богом створеного світу – природи», – сказав священик. Головним посланням захисника природи було те, що хочемо того чи ні, але перед нашим Спасителем, в якому все було створене і Який при кінці віків повстане як справедливий Суддя, всі ми як нація і кожен зокрема будемо змушені здати звіт за те, наскільки вміло господарювали у спільному для всіх Домі.

На завершення лекторій Соціальної доктрини Церкви о. Володимир, від імені Бюро УГКЦ з питань екології, подарував для парафіяльної бібліотеки ряд екологічних видань, щоб вірні могли поглиблювати свої знання з соціального вчення Церкви, оживляючи таким чином християнську віру.

Джерело: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології