Понеділок, 20 червня, став завершальним днем візиту кардинала Пароліна
  • Втр, 21/06/2016 - 09:34

Понеділок, 20 червня, став завершальним днем у візиті кардинала Пароліна. Цього дня найбільше можна було дізнатись про історію України, а також засмакувати екуменізм на практиці.

День розпочався з Майдану. Вірніше, з Інститутської. Біля пам`ятного хреста кардинал Паролін вшанував пам'ять загиблих під час транічних подій на Майдані молитвою і покладенням квітів. Кілька хвилин молитви в тиші. Після цього зайшли в капличку поряд – екуменічний храм – прозвучала молитва латиною. «Вічне спочивання дай померлим, Господи, а світло предвічне нехай їм світить! Хай спочивають у мирі вічному. Амінь!»

Після цього відбулось покладання квітів біля пам’ятника Невідомому солдату і меморіального кошика поряд з Мемеріалом пам’яті жертвам Голодомору. Працівники музею провели для кардинала Пароліна екскурсію.

par1

par2

13445726 1142926059084696 2126938086290450461 n

Державний секретар відвідав ще одне символічне і важливе місце – Володимирську гірку. Саме тут, за переказами, на місці, де зараз стоїть пам’ятник Володимиру Великому були хрещені кияни.

par4

Наступним пунктом програми стали відвідини Києво-Печерської Лаври. Кардиналу товаришував протоієрей Миколай Данилевич. Вивчаючи багатство спадщини Києво-Печерської Лаври можна було досвідчити екуменізму на практиці. 

У Лаврі зберігається голова святого Папи Римського Климентія, який став мучеником за віру у Херсонесі. І як раз при нагоді можна було занести молитву за заступництвом святого.

par 6

Відвідавши Лавру Державний секретар вирушив у храм св. Олександра. Тут його чекали за словами св. Диякона Лаврентія «скарби» Церкви – бідні та потребуючі Києва. Як потім сам кардинал сказав, «я дуже радий, що сьогодні можу бути тут з вами… мене послав Папа Франциск, щоб тут передати його близькість, його солідарність і любов до всіх, хто страждає, хто є в потребі». Кардинал підкреслив, що радий з того приводу, що розпочинав і закінчує свій візит зустріччю з бідними. Саме такі люди упривілейовані для понтифіка, тому він заохочує всіх бути близькими до бідних, щоби їм допомогти.

На зустріч прибули також священики і сестри-монахині, які служать бідним роздаючи їжу, одяг, ліки. Від імені присутніх вітали кардинал: о. Петро Жарковський, президент «Карітас-Спес», бр. Себастіан Янковський ОМІ, який разом з різними іншими монашими згромадженнями та волонтерами організовує допомогу найбільш нужденним. Гостя з Ватикану вітали букетом квітів та віршами. Після молитви і благословення відбувся святковий обід на подвір’ї храму св. Олександра.

par5

par 8

Після обіду кардинал прибув на зустріч із Всеукраїнською Радою Церков у соборі св. Софії. На початку зустрічі слово надали кардиналу Пароліну.