Португалія: завдяки СДМ зростає популярність волонтерства
  • Срд, 17/01/2024 - 11:23

Після досвіду, отриманого під час організації та проведення паломництва молоді з усіх частин світу, португальські католики запалилися бажанням посвячуватися іншим.

Завдяки численному залученню португальських католиків до організації Світових днів молоді, які в серпні 2023 року відбулися в столичній агломерації Лісабона, в Португалії зросла популярність волонтерства. Таку думку висловили представники Католицької Церкви та пов'язаних з нею громадських організацій.

Міґель Пінто, член кількох благодійних організацій, які діють у Лісабонській архидієцезії, розповів польському інформагентству KAI, що після закінчення минулорічних СДМ у багатьох місцях люди, які допомагали організовувати цей захід, досі беруть участь у різних видах діяльності своїх парафій. Серед них є як підлітки та молодь віком до 30 років, так і ті, кому поза 40 років.

За словами іншого волонтера Педро Віана, цей захід підвищив престиж волонтерства. «Завдяки йому створилося, так би мовити, нове покоління волонтерів (...). Багато людей досі хочуть допомагати і посвячуватися іншим», – сказав він, згадуючи про зустріч Папи з понад 25 000 волонтерів, що перед його відльотом з Португалії відбулася в Алжеші поблизу Лісабона.

Нагадаємо, що центральне відзначення 37-го Світового дня молоді відбувалося за участі Папи Франциска від 1 до 6 серпня 2023 року. В ньому взяло участь понад мільйон юнаків і дівчат.