Португалія: звинувачення проти священників не підтвердилися
  • Птн, 15/12/2023 - 16:58

Вісім із чотирнадцяти священників із Португалії, звинувачених у сексуальних зловживаннях та відсторонених від служіння у 2023 році за звинуваченнями так званої незалежної комісії під керівництвом психолога Педро Стретча, вже повернулися служити у свої єпархії. 

Як повідомила Католицька Церква в Португалії, щодо п'яти обвинувачених здійснюється перевірка щодо підтвердження ймовірних зловживань.

Серед відновлених у служінні є священники з єпархій Ламега, Порту, Гуарда, а також з Лісабонської архиєпархії. Церковна влада пояснила, що під час слідства звинувачення проти них не підтвердилися. Про це повідомляє Vatican News.

Наразі лише один колишній священник, Анастасіо Алвес із Мадейри, був засуджений за сексуальне насильство над неповнолітніми. Днями суд засудив його до чотирьох років позбавлення волі. 

Список із чотирнадцяти священників, які ймовірно скоїли злочини, був складений у результаті роботи створеної Конференцією єпископів Португалії так званої незалежної комісії з розслідування зловживань віруючих Католицької Церкви. Переважна більшість із понад 500 повідомлень про ймовірні зловживання священнослужителів базувалися на анонімних повідомленнях, отриманих очолюваною Стретчем комісією через інтернет.