Президент Польщі вбачає позитив в зусиллях церквов у подолані кризи в Україні
  • Втр, 04/02/2014 - 02:35

Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський вбачає позитив у активізації українських церквов в справі вирішення кризи в Україні. Про це він заявив в ефірі Польського радіо.

«Щоб не зводити всього до політичних ігор, якщо говорити серйозно, то я помічаю одну річ, одну важливу зміну, яка дозволяє зберегти поміркований оптимізм: я вбачаю один елемент, який починає відігравати дуже важливу роль в Україні, і це не є елемент сили, а авторитету – це є позитивні результати зустрічей представників церков, єрархів кількох церков в Україні, як з президентом Януковичем, так і з опозицією. Це також виступи представників духовенства на Майдані. Їхнє послання, у великому спрощенні, таке, що ієрархи двох православних церков та УГКЦ, а також Римо-католицької церкви виступають за діалог, за компроміс (...).

Це не є роздача карт, це новий елемент, який формує ситуацію в Україні. Я думаю, що це трохи нагадує колишню ситуацію у Польщі, коли єпископи однієї церкви відіграли важливу роль у призупиненні спіралі конфлікту і згодом спричинилися, зокрема, до проведення переговорів за круглим столом.» - сказав п. Коморовський