Президент Тунісу подарував Папі срібного голуба миру
  • Птн, 12/09/2014 - 10:18

На спеціальній аудієнції Святіший Отець прийняв президента Тунісу Мохамеда Монсефа Maрзоукі. Політик приїхав до Італії, щоб обговорити з президентом і прем'єр-міністром цієї країни ситуацію в Північній Африці, особливо щодо внутрішніх конфліктів у Лівії, де Туніс має надію стати посередником. Іншою гарячою темою є нелегальна міграція з Африки до Європи. Італія намагається переконати північноафриканські країни, що треба співпрацювати разом, щоб обмежити цю практику, яка часто закінчується трагедіями.

Прибуваючи до Ватикану, Марзоукі подарував Папі Римському срібного голуба миру. «Для людини миру, якою є Ваша Святість, ми не могли знайти нічого кращого», – сказав Франциску лідер Тунісу.

Президент Тунісу говорив про сприяння миру, міжконфесійний діалог та права людини. Сам Марзоукі, до приходу в політику, був відомим активістом за ці права. Під час розмови з Папою головні акценти зосереджено на свободі совісті та релігії, підкреслено необхідність відхилити всі форми екстремізму і насильства.

Як повідомили у Прес-центрі Святого Престолу, наголошено соціальне заангажування  Католицької Церкви в Тунісі. Це стосується, зокрема, таких питань як охорона здоров'я та освіта, якими користуються усі громадяни, особливо найбідніші категорії населення. На зустрічі також обговорили міжнародну ситуацію, особливо щодо Середземномор'я.

Після 20-хвилинної зустрічі зі Святішим Отцем, президент Тунісу відвідав Секретаріат Ватикану.