Прихисток для поранених майданівців у монастирі св. Василія Великого
  • Пон, 24/02/2014 - 17:29

Після чергового штурму Майдану монастир св. Василія Великого прийняв до себе часину поранених людей, яким зголосилася допомагати велика кількість волонтерів. Серед них і медики, в яких є найбільша потреба, і волонтери по кухні, численні парохіяни храму різними способами дізнавалися про потреби монастиря і допомагали хто чим може. Буквально за 2 дні – 19 та 20 лютого – монастир отримав достатньо харчів та медикаментів, а також добровільних пожертв на потреби майданівців, щоб у наступні дні храм міг функціонувати для потреб поранених, а також людей, які хочуть перепочити.

У залах під храмом панує порядок: усі присутні вдягають бахіли перед входом. На полицях та столах усе посортовано: харчі, засоби гігієни, ліки.

У світлому залі акуратно поскладані каремати та спальники з постіллю. На стінах – таблички з корисними вказівками для гостей.

З 19 лютого через сайт для потребуючих Майдану у монастирі було пожертвувано біля 10000 грн., котрі за посередництвом священиків підуть на допомогу постраждалим. Щиро вдячні всім, хто долучився до допомоги протестувальникам.

Джерело: http://osbm-kyiv.com.ua