Розпочалась цьогорічна зустріч «учнів Ратцінгера»
  • Суб, 23/08/2014 - 11:23

Розпочалася зустріч «Кола учнів Ратцінгера» - об'єднання колишніх соратників і студентів професора Йозефа Ратцінгера, Папи на відпочинку Бенедикта XVI. Тема зустрічі «Теологія хреста».

Зустріч розпочалася 22 серпня у Кастель-Гандольфо. Головним доповідачем на ньому виступить відомий німецький теолог Карл-Хайнц Менке. Він познайомить учасників зустрічі зі своїм розумінням значення хреста Христа, яке розвинулося на підставі вивчення текстів Бенедикта XVI, розповів Ватиканському радіо о. Штефан Хорн, голова асоціації колишніх учнів Йозефа Ратцінгера. Папа на пенсії вже вдруге не буде безпосередньо присутнім на зустрічі «Кола», але підтримає його молитовно. «Його зв'язок з нами не зменшився і ми познайомимо його з вмістом наших роздумів, щоб він міг у них вникнути», - зазначив о. Штефан Хорн. Він не виключає, що цього року, як зазвичай, Папа на пенсії очолить Святу Месу для учасників зустрічі.

Члени «Кола учнів Ратцінгера» зустрічаються регулярно з 1977 р. У нього входять особи, які під керівництвом Папи-емерита писали докторські дисертації або були його помічниками. Перш, ніж кардинал Йозеф Ратцінгер став префектом Конгрегації віровчення, богослови зустрічалися раз на місяць. Зараз семінари проводяться раз на рік. Після того, як Бенедикт XVI відмовився від посади Єпископа Рима він перестав приймати в них участь. Папа на пенсії тільки здійснює Євхаристію зі своїми колишніми учнями і знайомиться з результатами їх теологічних роздумів.