Саудівська Аравія заборонила номер «National Geographic» про «тиху революцію» Франциска
  • Чтв, 10/09/2015 - 14:30

«Дорогі читачі в Саудівській Аравії, вибачаємося, що ви не змогли отримати серпневий номер нашого часопису. Згідно з вимог дистриб’ютора, цей номер не міг потрапити до вашої країни з культурних причин» - написано у повідомленні Алсаада Омара аль-Менгалі – головного редактора арабського видання «National Geographic». Повідомляє портал «Bitno.net».

Ймовірно йдеться про вступну статтю до серпневого номера, в якій йдеться про те, що релігійні інституції мають пристосовуватись до цього світу, який швидко змінюється. Як приклад таких змін редактор називає те, що він вважає «тихою революцією», яку, начебто, Папа Франциск проводить в Католицькій Церкві. Слід відзначити, що тут редактор сам став жертвою медійного міфу про Папу-революціонера.

Редактор зайшов настільки далеко, що висловив думку про те, що мають змінюватися і стовпи віри, бо вони не встигають в теперішньому часі змінювати свій смисл. Цілком ймовірно, що саме такі інтерпретації заставили владу Саудівської Аравії заборонити серпневий номер «National Geographic».