Щонайменше 400 актів насильства скоєно проти християн в Індії в першій половині 2023 року
  • Втр, 18/07/2023 - 15:56

У першій половині 2023 року спостерігався сплеск насильства проти християн у 23 штатах Індії, згідно з даними правозахисної групи з Нью-Делі, яка виявила 400 інцидентів, порівняно з 274 за аналогічний період минулого року.

Більшість цих насильницьких дій сталися в Уттар-Прадеш, найбільш густонаселеному штаті Індії, де було зафіксовано 155 інцидентів, згідно з доповіддю, опублікованою Об’єднаним християнським форумом і переданою The Christian Post.

Чхаттісгарх посів друге місце з 84 випадками, за ним йдуть Джаркханд з 35 і Харьяна з 32. Найбільше випадків насильства зафіксовано в районах Джаунпур в Уттар-Прадеш і Бастар в Чхаттісгарх − 13 і 31 інцидент відповідно.

Згідно з висновками UCF, кількість насильницьких інцидентів проти християн в Індії неухильно зростає з 2014 року, причому значний сплеск спостерігається в 2021 і 2022 роках.

У своїй заяві група також зазначила, що в червні було зафіксовано найбільшу кількість нападів на християнську спільноту, в середньому три інциденти на день.

УКФ висловив серйозну стурбованість ситуацією в північно-східному штаті Маніпур, де насильство призвело до втрати щонайменше 130 життів і спричинило руйнування понад 400 церков.

На тлі цих звірств, за словами УКФ, християнська спільнота зіткнулася з непропорційною кількістю арештів у порівнянні з обвинуваченими особами. Організація звернула увагу на розбіжність у подачі офіційних скарг до поліції: 63 скарги були подані проти християн, що призвело до ув’язнення 35 пасторів. Ця диспропорція існує, попри те, що жертвами такого насильства стають самі громади, підкреслили в УКФ.