Шкільний округ в США оштрафований на 7500 доларів за молитву
  • Чтв, 30/07/2015 - 00:12

Федеральний окружний суд США оштрафував третій за величиною в Міссісіпі шкільний округ на 7500 доларів після молитви одного із служителів церкви під час відкриття окружних зборів.

Ця молитва порушила судову заборону на «прозелітизм християнства» для даного округу.

Окружний суддя Карлтон Рівз вже вдруге заборонив шкільному округу Ранкін Коунті проводити молитви під час шкільних заходів. До того ж суддя заборонив поширення Біблій на території шкільного кампуса.

Суд зобов'язав шкільний округ виплатити позивачеві - студенту школи північно-західного Ранкіна під Фловуде (Northwest Rankin High School) - компенсацію в розмірі 2500 доларів за те, що цей студент був присутній на зборах в травні 2014 року, які почалися з молитви методистського пастора Роба Гілла. Ще 5000 доларів шкільний округ повинен заплатити цьому студенту за те, що в жовтні 2014 «Гедеоновим братам» було дозволено поширювати Біблії серед учнів п'ятих класів початкової школи, що знаходиться неподалік.

Разом з цими 7500 доларів штрафу шкільний округ повинен буде сплатити судові витрати даного студента, розмір яких буде визначений пізніше. Суддя Рівз також пригрозив шкільному округу штрафом в 10 000 доларів у разі будь-якого порушення даної постанови в майбутньому.

Директор школи Лінн Уезерсбі у своїй заяві, озвученій через адвокатів, сказав, що колектив школи врахує рішення суду і внесе корективи в свої дії, але директори школи, вчителі та учні продовжать молитися.

Довідка: Шкільний округ - спеціальний округ, який являє собою єдину систему шкіл з декількох міст; має адміністративний статус подібний статусу міста або графства; може випускати цінні папери.