Шпиталь ім. Митрополита А. Шептицького отримав гуманітарну допомогу від Конгрес Українців Канади
  • Суб, 12/12/2015 - 11:46

9 грудня 2015 року, Шпиталь ім. Митрополита А. Шептицького отримав гуманітарну допомогу – 20 одиниць реабілітаційного та допоміжного обладнання для пацієнтів паліативного відділення, а також для випозичення в тимчасове користування потребуючими м. Львова.
Благодійником цієї акції виступив Конгрес Українців Канади (відділ Торонто) і комітет «Євромайдан-Канада». Це початок співпраці між Шпиталем Шептицького і Українською діаспорою Канади. У подальшому Шпиталь має намір розвинути співпрацю з вище згадані організаціями стосовно інших ініціатив: отримання Конгрес Українців Канади (КУК) в Торонто об’єднує більше 50 громадських організацій і представляє інтереси української громади в Торонто. «Євромайдан-Канада» є частиною КУК Торонто і включає у себе представників українських організацій та багатьох інших людей, які були мотивовані трагічними подіями в Україні за останні 2 роки. «Євромайдан-Канада» направив близько 1,3 млн. дол. в фінансової та матеріальної підтримки в Україну. Асортимент підтримки є різноманітним: від поставок медичної апаратури і засобів, до моральної підтримки, яка включає більше 2500 карток підтримки та підписані прапори від наших дітей, адресовані українським солдатам, що захищають суверенітет України, а також канадським солдатам, які проводять підготовку українських військових.
 
Координатор цієї акції від Конгресу Українців Канади (відділ Торонто) п. Іван Голюк прокоментував цю подію такими словами: «Усі ми працюємо разом, щоб підтримати незалежність і цілісність України. Ми вважаємо, що це наш обов’язок надавати підтримку нашим братам і сестрам в Україні, які продемонстрували дивовижну відданість свободі і демократії України. З об’єднаною світовою спільнотою, і з Божою допомогою, ми подолаємо всі негаразди. Ми – перше, друге, третє, і навіть четверте покоління українських канадських дітей, які разом з новоприбулими дітьми з України, з гордістю кажуть: “Слава Україні! Героям Слава!”»
 
Довідка про керівників благодійних організацій:
Голова Конгресу Українців Канади – Відділення Торонто – Тарас Багрій
Голова Комітету Євромайдан Канада – Маркіян Швець
Адміністрація Шпиталю імені Митрополита А. Шептицького висловлює Вам щиру вдячність за співпрацю у розвитку можливостей благодійництва. Нехай Господь Бог сторицею віддячить Вам за Ваші добрі справи!реанімаційного автомобіля, медичного обладнання для хірургії та інше.