Шведи під впливом гендерної ідеології міняють мову
  • Чтв, 02/04/2015 - 21:09

Вар’ятство гендерної ідеології опанувало Швецію. Повідомляє хорватський католицький портал «Bitno.net». Цими днями Шведська Академія вирішила, що у новий словник шведської мови буде введено гендерно нейтральний займенник «hen», яким, в ім’я рівноправ’я, бажається укинути граматичний чоловічий чи жіночий рід. Проти цього рішення виступають шведські письменники, які вважають таке рішення знищенням шведської мови.

Королівство Швеція належить до країн, де гендерна ідеологія стала пануючою. Так у шведських дитсадках уже кілька років дотримується так званої «gender-free» педагогії, згідно з якою з щоденної мови повністю викинуто займенники чоловічого і жіночого роду. Також ця педагогія відкидає класичні дитячі казки про Попелюшку, Червону шапочку й інші класичні казки, а замінює їх виключно історіями про батьків-одинаків, усиновлених дітей, одностатеві пари.

Гендер-активісти пролобіювали визнання у Швеції 170 так званих несексуальних імен, які можна одинаково надавати як дівчаткам, так і хлопчикам. У Шведських магазинах дитячого одягу немає окремих відділень для хлопчиків і для дівчаток.