Швейцарські єпископи на Синоді пропонуватимуть змінити сексуальну мораль
  • Срд, 27/09/2023 - 16:32

Католицькі єпископи Швейцарії повністю приєднуються до революційних ідей німецького Синодального Шляху. На Синоді про Синодальність швейцарські єпископи мають намір домагатися... змін у сексуальній моралі. Про це повідомив ординарій Куру, єпископ Джозеф Боннемен, людина, якій сам Папа особливою довіряє.

Єпископ Джозеф Боннемен став ординарієм єпархії Кур у 2021 році; він замінив консервативного, традиційного єпископа Маріана Елеґанті. Боннемен негайно оголосив про свою згоду з рішенням священників, які хочуть благословляти гомосексуальні пари; довгий час не вживав абсолютно ніяких заходів щодо мирянки, яка симулювала служіння Святої Літургії; уділив Причастя протестанта, знаючи про його конфесійну приналежність; наказав священникам у єпархії підписувати документ, у якому вони зобов’язувалися використовувати “лагідну мову” щодо гомосексуалістів і розлучених. Завдяки цьому всьому він, вочевидь, заслужив іще більшу довіру: Святий Престіл доручив йому займатися обвинуваченнями в приховуванні сексуальних злочинів проти п'яти швейцарських єпископів.

Тепер Боннемен оголосив, з яким порядком денним швейцарці приїдуть на римський Синод про Синодальність. Відповідаючи на запитання радіо SRF про плани швейцарських єпископів змінити сексуальну мораль, він сказав, що в людині багато аспектів і її не можна зводити до сексуальності; зміна вчення мала б передбачати більш цілісну оцінку людського життя, з усіма його сильними і слабкими сторонами; сексуальність не повинна бути в центрі. На запитання, чи швейцарці говоритимуть про целібат чи про дошлюбні статеві стосунки, він відповів, що на Синоді про Синодальність будуть готові говорити про все. Про це з посиланням на Kath.net повідомляє pch24.pl.

Пропозиція по-новому дивитися на сексуальну мораль, яку представив єпископ Джозеф Боннемен, здається, спрямована на зменшення важливості сексуальних гріхів, аби більшість із них, зрештою, вважалися легкими. У січні цього року такий напрямок на шпальтах журналу “Америка” запропонував кардинал Роберт МакЕлрой, написавши, зокрема, про розлучених людей у нових зв'язках  та гомосексуалістів. Вочевидь у тому ж напрямку йде новий префект Дикастерії Доктрини Віри, Архиєпископ Віктор Мануель Фернандес, який пропонує, серед іншого, благословляти ЛГБТ-пари “в деяких випадках”; і навіть сам Папа Франциск, який неодноразово заявляв, що тілесні гріхи не надто серйозні.