Співчуття Папи постраждалим від повені в Руанді
  • Птн, 05/05/2023 - 12:48

Через телеграму, яку Державний Секретар кардинал Паролін надіслав Апостольському нунцієві в Руанді, Папа Франциск запевнив у своїй близькості постраждалих від повеней, які уразили цю африканську країну внаслідок проливних дощів.

 

Папа Франциск молиться за постраждалих від стихійного лиха в Руанді. Про це йдеться в телеграмі, яку на ім’я архиєпископа Арнальдо Каталана з його доручення надіслав Державний Секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін. Північні і західні провінції цієї африканської країни потерпають від сильних дощів, викликані якими повені знищили тисячі помешкань та забрали понад сотню життів. Станом на вечір 4 травня було підтверджено загибель 130 людей.

У телеграмі читаємо, що Святіший Отець «з глибоким смутком довідався про втрату людських життів та про знищення, спричинені повенями» та запевняє свою молитву «за загиблих, поранених і переміщених осіб, як теж і за всіх, хто залучений у надання допомоги». На знак духовної близькості Папа Франциск призиває на ввесь руандійський народ «Божественне благословення кріпості та миру».