Співчуття Папи з приводу смерті кардинала Жералдо Мажелли Аґнело
  • Пон, 28/08/2023 - 16:25

У телеграмі співчуття, надісланій наступникові покійного на митрополичій катедрі Салвадора, Папа Франциск згадує про важливі обов’язки, які покійний виконував у церковному служінні, завжди керуючись апостольською ревністю.

З глибоким сумом Папа Франциск отримав звістку про смерть бразильського кардинала Жералдо Мажелли Аґнело, який помер 26 серпня, у віці 89 років, у Лондріні, що в штаті Парана в Бразилії. Про це йдеться у телеграмі на ім'я кардинала Сержіо Да Роша, Митрополита-архиєпископа Сан-Сальвадор-де-Баїя, в якій Папа висловлює свої співчуття та запевняє в заупокійних молитвах, які підносить до Господа «за вічний спочинок достойного ієрарха».

«Мої молитви, – зазначив далі Папа Франциск, – також є вдячністю Богові за довгі роки його служіння святій матері Церкві, завжди керуючись апостольською ревністю, в різних місіях, довірених йому як Єпископу Толедо, Архиєпископу Лондріни, Секретареві Конгрегації Божественного культу і дисципліни Таїнств, і, нарешті, як архиєпископу-примасу Бразилії та Голові Єпископської Конференції».

Папа Франциск уділяє своє Апостольське благословення кардиналові Да Роша «та всім, хто єднається у молитві за вічний упокій» покійного кардинала, як «запоруку розради та надії у вічному житті».