Спроба осквернити храм в Аргентині
  • Втр, 13/10/2015 - 12:45

Вчора, 12 жовтня, ввечері, група з 30-ти напівроздягнених жінок, прихильниць абортів, відбиваючись від поліції, намагалася осквернити собор Мар дель Плата (Аргентина).

Католики молилися Розарій перед храмом, коли на них напали з камінням і пляшками.

Минулого разу під час щорічних Національних жіночих зборів (Encuentro Nacional de Mujeres) у різних містах Аргентини - войовничі прихильниці абортів також намагалася осквернити католицькі храми. У 2013 феміністки плювали і штовхали молодих людей, які захищали храм Сан-Хуан-де-Куйо, утворивши живий щит навколо нього та читаючи Святий Розарій, окрім того нападниці спалили набивну ляльку Папи Франциска.

Через це було встановлено ворота за межами собору і розміщено поліцію, щоби захистити собор від нападу.

Феміністки, з голим і пофарбованим торсом, із фразами типу "Я зробила аборт» і «я вирішую", вийшли з католицької церкви, волаючи: "Церква сміття, ви диктатура".

Сили захисниць абортів стримували дії поліції, яка протидіяла нападу за допомогою сльозогінного газу і гумових куль. Найбільш агресивних протестувальниць було заарештовано, але їх звільнили незабаром після цього.

Виступаючи на CNA, президент організації про-лайф "Argentinos Alerta" Мартін Патріто, він сказав, що "це перший раз, коли поліція втручатися" в обороні католицької церкви проти абортів атак. Це, підкреслив він, "це крок вперед."

Раніше "Argentinos Alerta" запустив кампанію по збору підписів із закликом до влади залучати поліцію до боротьби з насильством абортів.

Патріто пояснив, що Національні жіночі збори проводять обговорення "на численних семінарах з різних питань, що стосуються жінок, - і багато з них дуже розумно. Але феміністки переінакшують все це, і врешті-решт все закінчується великим маршем, де основним лишається гасло вільного аборту".

Народ Мар дель Плата, сказав він, був обурений насильством, вчиненим прихильницями абортів і їх ненавистю до католицької церкви.

Президент "Argentinos Alerta" критикуючи феміністок, сказав: "Говорити про права жінок необхідно, але мені здається, що право на свободу віросповідання є неоскаржуваним. Це нагадує нам бойовиків Ісламської Держави у присутності християн в їхніх країнах також вважають це неприпустимим".