США: два випадки осквернення католицьких місць у Брукліні
  • Втр, 11/07/2023 - 15:44

Минулої суботи поліція заарештувала двох винних у вчинені окремих випадків вандалізму у католицьких храмах єпархії Брукліну, Нью-Йорк.

Перший із випадків мав місце у храмі Воскресіння, де зловмисник пофарбував білосніжну статую Богородиці чорною фарбою. 37-річний Джонатан Балік намалював графіті на обличчі, плечах та руках Діви Марії, а також написав «фейк» і намалював перевернутий хрест – символ, який часто використовують вандали для осквернення католицьких місць.

Зловмисника зауважили двоє парафіян храму, вони затримали його та викликали поліцію, інформує CNA.

Другий випадок осквернення відбувся у храмі св. Йосипа в Асторії. Тут зловмисником виявився той самий чоловік, який осквернив цей же храм на початку червня. 22-річний Джеймі Бонілла увійшов до храму і почав поводити себе хаотично, перешкоджаючи молодіжному хору проводити репетицію та лякаючи дітей. На щастя, ніхто не постраждав, і храмові не було завдано шкоди. На місце прибула поліція і заарештувала зловмисника.

Цей же чоловік 5 червня розбив рамки із фотографією Папи Франциска та місцевого єпископа Роберта Бреннана. Крім того, тоді він розлив фарбу на підлозі, був вбраний у священничий одяг і у каплиці адорації бив себе по голові монстранцією. Після того він побіг до вівтарної частини, відкрив табернакулюм і розкидав по підлозі освячені гостії. Тоді поліція затримала чоловіка, але потім передала до лікарні для оцінювання його психічного стану.

У цих двох випадках зловмисників до приїзду поліції стримували парафіяни.