Студенти Василіянської Провінції Св. Миколая на майдані в Києві
  • Чтв, 19/12/2013 - 02:59

Протягом минулого тижня, Ченці-Василіяни Провінції Св. Миколая, які навчаються у Василіянському Інституті Філософсько-Богословських Студій в Брюховичах (Львів), своєю присутністю, разом з іншими студентами та Ректоратом даного навчального закладу, молитовно підтримали мітинг українського народу на майдані в Києві.

Особливу участь у підтримці Євромайдану, Василіяни, серед яких з Провінції Св. Миколая були: д. Максим Пішта, бр. Еміліян Гавей та бр. Кипріян Зейкан, брали в нічну пору під час щогодинної молитви, яка розпочинається о 24:00 спільним виконанням державного гімну і триває до самого ранку.

Якраз нічна пора на Майдані, сповнена тривоги і непевності, адже саме вночі відбулися криваві розгони мітингувальників, серед яких було чимало студентів, а також поширювалися інформації про заплановані наступні нічні розгони.

У звʼязку з цим, був укладений спеціальний розпорядок мітингування вночі, що став свого роду молитовним чуванням і духовною зброєю українців проти насилля і безладдя.

Саме такою молитовною участю, Василіянські студенти виявили солідарність з мітингувальниками за мир і кращу долю українського народу, та підтримали своїх ровесників з інших навчальних закладів України, які покинули власні домівки і відклали навчання, щоб відстояти свої людські права і гідність на майдані в Києві.

Повідомив: бр. Кипріян Зейкан, ЧСВВ

Джерело: www.osbm.org.ua