Свята Земля: акт посвяти Непорочному Серцю Марії
  • Пон, 30/10/2023 - 16:27

«Нехай повернеться мир», – таку молитву підніс Блаженніший П’єрбаттіста Піццабалла, ввіряючи заступництву Пресвятої Борогодиці землю, по якій Вона ступала дві тисячі років тому.

«Мати Божа і наша Мати... колись Ти ходила дорогами нашої землі; провадь нас тепер на стежки миру». Це слова з Акту посвячення Святої Землі Непорочному Серцю Марії, який у неділю, 29 жовтня 2023 р., з нагоди урочистості Діви Марії, Цариці Палестини, здійснив латинський Патріарх Єрусалиму П'єрбаттіста Піццабалла. Кардинал відслужив Святу Месу в санктуарії Дейр-Рафат, після якої відбулася традиційна процесія зі статуєю Богородиці.

«Твоєму Непорочному Серцю урочисто ввіряємо і посвячуємо себе, нашу Церкву, все людство, народи Близького Сходу і, перш за все, народ Святої Землі, який належить Тобі, бо Ти облагородила його Своїм народженням, Своїми чеснотами і Своїми болями, і саме звідти Ти подарувала світові Відкупителя. Дай, щоб закінчилася війна і щоб мир поширився на наші міста і села», – молився ієрарх, випрошуючи також дару світла для провідників народів: «Посеред таємниці беззаконня, яким є зло та війна, скеровуй світових лідерів і тих, хто вирішує долю народів, щоб вони приймали рішення згідно зі справедливістю і правдою та трудилися для спільного блага».

Блаженніший П’єрбаттіста просив у Пресвятої Богородиці, щоби Вона привела мешканців «своєї батьківщини» на дорогу братерства. «Серед гуркоту зброї перетвори наші думки у мир, а наші мечі – на рала. Нехай Твій материнський дотик розрадить тих, хто страждає і рятується від ракет і бомб. Нехай Твої материнські обійми втішать тих, хто поранений чи змушений покинути свої домівки, тих, хто втратив рідних, ув'язнених і тих, хто пропав безвісти та перебуває в полоні», – молився патріарх, підсумовуючи: «Нехай же за Твоїм заступництвом виллється на землю Боже милосердя, і нехай лагідний ритм миру знову ознаменовує наші дні».