Святіший Отець: Різдвяний концерт для бідних є виявом братерства
  • Птн, 15/12/2023 - 16:48

Зустрічаючись з організаторами Різдвяного концерту для нужденних, Святіший Отець наголосив на потребі зустрічі з убогими, яка є виявом близькості Бога до людини.

 

15 грудня 2023 р. Папа Франциск прийняв на аудієнції організаторів у Ватикані Різдвяного концерту для бідних. Це вже четвертий такий концерт, який цього дня відбудеться у залі Павла VI, де будуть звучати класичні та різдвяні твори у виконанні оркестру і хору Римського оперного театру, до яких долучиться хор Римської дієцезії.

Великодушна ініціатива

«Я дякую вам за те, що, залучаючи так багато людей, вам вдається запропонувати безкоштовний концерт тисячам нужденних людей, і за допомогою музики ви пропонуєте момент зустрічі, спілкування, а відтак їжу і ковдри; одним словом: братерство. Це дуже відповідає посланню Різдва», – сказав на початку свого вітального слова Святіший Отець. Висловлюючи вдячність присутнім, він відзначив їхній внесок у спільну справу, задля чого вони зуміли «досягти гармонії один з одним».

Близькість з нужденними

Папа наголосив на потребі близькості до бідних, переходячи від «для бідних» до «разом з бідними». За його словами, це є по-християнському з огляду на приклад Христа, Який народився у Вифлеємі, «стаючи такими як ми». «Ця таємниця завжди залишає нас безмовними. Вона надто велика, вона перевершує нас. Але ми можемо пережити її в зустрічі з іншим, не схожим на мене: коли моє давання чогось для нього чи неї стає отриманням, стає діленням, стає дружбою», – зауважив Папа Франциск. На завершення він висловив привітання з прийдешнім Різдвом Христовим, запрошуючи до молитви в намірі сповнення сказаних слів та за нього.