Святіший Отець закликав журналістів створювати "екосистему" ЗМІ
  • Суб, 22/03/2014 - 20:35

Понтифік високо оцінив роботу журналістів і співробітників ЗМІ. 22 березня 2014 року він зустрівся з представниками асоціації "Corallo", до якої входять багато італійських теле- і радіо компаній. Вони представляють Церкву в Італії як спільноту, близьку до людини, здатну вести з нею діалог в її середовищі, зазначив Папа. Він закликав представників ЗМІ бути "ловцями людей" за прикладом апостолів, даючи можливість кожному почути голос Господа, відчути, що Бог завжди поруч. Франциск попросив уникати порожньої "сенсаційності" і приділяти увагу питанням, дійсно важливим для життя людини, сім'ї, суспільства. Часто великі медіа, кажучи на цю тему, не приділяють належної поваги до людей. Папа висловив надію, що в програмах теле- і радіоканалів, що входять в асоціацію, переважатиме повага до особистості та її історії, ніколи не будуть присутні будь-якого роду маніпуляції.

Понтифік закликав створювати "екосистему" ЗМІ, середовище, яке створює баланс між мовчанням, словом, образом і звуком. Сьогоднішній медіаклімат, згідно з словами Папи, часто дуже забруднений, а навіть "отруйний". Багато хто вже навіть звикли до цього "брудного повітря", що не є добре. Існує необхідність в "повітрі чистому", яким можна вільно дихати і яке "дає кисень для розуму і душі", підкреслив Папа. Все це не тільки вимагає відповідних професійних навичок, але й виходить далеко за їх рамки.

Папа подякував членам асоціації "Corallo" за їх прихильність до справжніх цінностей і висловив надію, що "мережа" і далі поширюватиме в світі надію і радість.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va