Святіший Отець зустрівся з делегацією Всесвітнього євангельського альянсу
  • Птн, 07/11/2014 - 19:06

Папа Франциск прийняв 6 листопада 2014 р. у Ватикані делегацію Всесвітнього євангельського альянсу. Звертаючись до учасників зустрічі, Святіший Отець говорив про спільність віри і надії, а також про хрещення як безцінний Божий дар, який об'єднує всіх християн.

"Тайна Хрещення нагадує нам про фундаментальну і дуже втішну істину: Бог завжди випереджає нас у любові та милосерді. Він іде попереду наших спільнот: випереджає і готує серця тих, хто проголошує та приймає Євангеліє, – сказав Понтифік. – Пропозиція Євангелія не вичерпується тільки нашими особистими стосунками з Богом. Так само, як і наша відповідь не має бути простою сумою маленьких особистих жестів щодо тих, хто потребує, вчинків, які здійснюємо лише для того, щоб заспокоїти власне сумління. Євангеліє пропонує нам Царство Боже. Йдеться про те, щоб любити Бога, Який царює в світі. Царство Боже завжди випереджає нас. Так само як нас випереджає і таємниця єдності Церкви".

На думку Святішого Отця, ефективність євангелізації була б значно вищою, якби християни подолали розділення і змогли разом поширювати Слово Боже в світі. "Розділення між християнами існувало з самого початку. На жаль, конфлікти і суперництво тривають між нашими спільнотами і сьогодні. Це знижує нашу здатність виконувати заповіт Господа – нести Євангеліє всім народам", – застеріг Папа Франциск.

Понтифік висловив задоволення у зв'язку з тим, що католики і лютерани різних країн змогли встановити відносини братства та співпраці. Спільні зусилля Папської ради сприяння християнській єдності та богословської комісії Всесвітнього євангельського альянсу відкрили нові перспективи і показали шлях подолання непорозумінь. Папа висловив надію на початок нового етапу у відносинах між католиками і лютеранами, який дозволив би повністю реалізувати бажання Господа: нести Євангеліє в найдальші куточки планети.