Тижневий огляд: переслідування християн (17.03 - 23.03)
  • Втр, 25/03/2014 - 13:12

17 березня повідомляється, що у день так званого референдуму в Криму о. Микола Квич змушений був покинути територію Криму, бо якщо б залишився, то, можливо, його б засудили за «екстремізм»… Священик розповів, що його звинуватили в тому, що він спонсорує військо-морські сили України.

Відповідно до інформації за 18 березня читаємо, що Міністерство культури України видало заяву щодо переслідування священнослужителів на території АР Крим. Крім того зазначається, що на території півострова має місце безпрецедентне порушення прав у галузі свободи совісті та віросповідання, гарантування недоторканності особи.

П'ять років позбавлення волі та штраф у розмірі 20 тисяч доларів загрожує у Брунеї директорам і вчителям приватних, а також християнських шкіл. Щоб отримати таке покарання треба просто в присутності мусульманської дитини говорити про ... християнство.

Вночі з 15 на 16 березня 2014 року невідомі осквернили греко-католицький храм Богоявлення Господнього у Коломиї. Здійснено провокаційний розпис фарбою вхідних дверей і зовнішніх стін ненормативною лексикою про президента Російської Федерації Володимира Путіна. 

20 березня з’явилося два повідомлення, зокрема про те, що у М'янмі за останні 3 роки протистояння між урядовими військами і так званою Армією незалежності Качина зруйновані, щонайменше, 66 церков. 75 тисяч християн утекли з території, яку контролює Армія незалежності Качину. Після цього в Інтернеті з'явились повідомлення, що на Прикарпатті «націоналістами» було осквернено православний храм.

На Монмартрі анархісти осквернили базиліку Sacré-Cœur, один з головних символів християнства в Парижі. На дверях, а також всередині храму були написані гасла, що закликають до підпалу каплиці та повалення всієї влади.