Тижневий огляд: переслідування християн (27.10 - 02.11)
  • Втр, 04/11/2014 - 02:08

27 жовтня повідомляється, що Асія Бібі написала прохального листа Папі Франциску. У ньому вона просить молитися за її спасіння і визволення. Пакистанська християнка, засуджена до смертної кари за звинуваченням у богохульстві проти Мухаммеда, п’ять років перебуває у в’язниці. Минулого тижня апеляційний суд у Лахорі підтвердив виданий раніше вирок. Адвокати Асії Бібі обіцяють тепер звернутися до Верховного суду, який є судом останньої інстанції судової системи Пакистану і, таким чином, це є останнім  порятунком для 43-річної матері п’ятьох дітей.

Польський місіонер, якого викрали два тижні тому в Центрально-Африканській Республіці просить продовжувати молитися за нього та інших заручників, що перебувають у руках повстанців. Тим часом тривають дипломатичні дії, що мають привести до їхнього звільнення.

Відповідно до інформації за 28 жовтня читаємо, що польський місіонер,  о. Матеуш Джеджіц, якого викрали два тижні тому в Центрально-Африканській Республіці просить продовжувати молитися за нього та інших заручників, що перебувають у руках повстанців. Тим часом тривають дипломатичні дії, що мають привести до їхнього звільнення.

В наші дні щонайменше 150 мільйонів християн ризикують життям через антирелігійні гоніння. Ці шокуючі цифри містяться в «Чорній книзі про становище християн в світі», опублікованій французьким видавництвом «Xo éditions». 23 жовтня книга була представлена в Парижі проф. Андреа Ріккарді, - одним із 70 авторів збірника, що містить більше 800 сторінок.

29 жовтня з’явилося повідомлення про те, що гоніння на християн і захоплення церков на сході України тривають. Після вечірнього зібрання у м. Красний Луч, Луганської обл. бойовики наказали передати центральну церкву ЄХБ в їх власність. На наступний день вранці терористи прийшли за документами і ключами. Прохання молитися за служителя церкви і всіх віруючих, які там залишилися.

Згідно з інформацією за 1 листопада читаємо, що Всесвітня рада Церков висловила глибоку заклопотаність підтвердженням смертного вироку судом другої інстанції пакистанській християнці Асії Бібі. В таких випадках як цей, коли в 2010 році мати п'ятьох дітей була брехливо звинувачена в богохульстві, справедливість повинна бути гарантована, заявив Генеральний секретар ВРЦ Олав Фукс Твейт. Тільки це сприятиме розвитку толерантності, релігійної свободи та захисту прав людини.