Тижневий огляд: життя УГКЦ (30 травня – 5 червня 2016 року)
  • Втр, 07/06/2016 - 00:00

В понеділок, 30 травня 2016 року, від себе та від імені Синоду Єпископів УГКЦ, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав владику Василя (Лостена), єпископа-емерита Стемфордської єпархії, із нагоди 45-річчя єпископських свячень.

30 травня відбулася історична подія в житті УГКЦ – голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян) відслужив першу Архиєрейську Божественну Літургію в столиці Республіки Кіпр, м. Нікосія. Наступного дня, 31 травня, владика Йосиф відслужив Літургію в м. Лімасол. Під час богослужінь на Кіпрі заснували першу церковну громаду УГКЦ. Це сталося завдяки старанням української спільноти Кіпру на чолі з Тетяною Мартиненко.

В цей день  у центрі Святого-Томи, відкривається Європейська зустріч в'язничних капеланів. Конференція розпочнеться виступом пана Вінченцо Де Гаетано, судді Європейського суду з прав людини. Нарада капеланів під назвою «Радикалізація в тюрмах: пастирське бачення»  відбувається за сприянням  Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE), Постійного представництва Святого Престолу в Раді Європи і Міжнародної Католицької Комісії душпастирської опіки в тюрмах (ICCPPC). У зустрічі бере участь протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

В середу, 1 червня 2016 року, відбулася V Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ до Перемишлян на Львівщині. Близько 500 священиків, які прибули на прощу з території цілої України, найперше помолилися молебень до блаженного священномученика Омеляна Ковча - покровителя душпастирів УГКЦ, у храмі святого Миколая, в якому блаженний Омелян здійснював своє служіння.

3 червня, в п’ятницю, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав очолив Архиєрейську Божественну Літургію, в якій пом’янули тих осіб, котрі стали рушійною силою церковного єднання на Правобережній Україні завдяки Житомирській унії 1715 року. Цього року виповнюється 300 років з того моменту, коли в Радомишлі на Житомирщині відбувся спільнотний соборовий акт парафіяльних священиків, настоятелів монастирів і деканів Київської митрополичої архиєпархії. 

У суботу 4 червня 2016 р., в Радомшлі офіційно завершили Ювілейну наукову конференцію «Правобережна Україна на переломі XVII–XVIII століть». Учасників конференції також відвідав Блаженніший Патріарх Святослав.

В цей день відбувся з’їзд голів харизматичних спільнот УГКЦ в Бучацькій єпархії під головуванням Преосвященного Владики Димитрія (Григорака), єпарха Бучацького. «Час йти, діяти в світі. Живі християни сьогодні мають бути всюди. Найважливіше, щоб ми були в спільноті, а спільнота в Церкві, – підсумував єпископ.

Пропонуємо до Вашої уваги:

Глава УГКЦ: «Якщо сильна, велика держава має право вторгатися на територію свого сусіда, то це свідчить, що міжнародного права більше не існує»

Блаженніший Святослав з нагоди 300-ліття Житомирської унії: «Навіть в УГКЦ історія унійної церкви поза межами Галичини є маловідомою»

Глава Церкви: «Той, хто піднімає руку на ненароджених дітей, вбиває майбутнє України і нашого народу»

Лист-співчуття постійного синоду УГКЦ з приводу відходу до вічності Владики Петра Мальчука

9-12 червня в м. Віппані, Нью-Джерсі (США) відбудеться XIX Світовий конгрес Спілки української молоді та Конгресовий бенкет. З цієї нагоди Глава і Отець УГКЦ надіслав Лист-привітання Петрові Думі голові Світової управи Спілки української молоді, учасникам XIX Світового конгресу СУМу.

Слово Митрополита Львівського під час Панахиди з нагоди 160-річчя від дня народження та 100-річчя відходу у вічність Івана Франка

Запрошуємо на зустріч молоді "Як подолати страх?", яка відбуватиметься 11 червня 2016р. за адресою м. Львів, вул.Козельницька,2а. Лекторами зустрічі є: єрм. д-р Юстин Бойко. пані Анна Пецюх, головний редактор журналу КАНА. Для участі в зустрічі необхідно попередньо зареєструватись: http://catholicnews.org.ua/ukrayinska-molod-hristovi-zaproshuie-molod-navchitisya-borotisya-iz-svoyimi-strahami

Владика Венедикт (Алексійчук) відповів на закиди атеїстів проти церкви

Представники сайту «Католицький Оглядач» та Місії «Товариство християнського життя 'Воїни Христа Царя'» (Львівська Архиєпархія УГКЦ) взяли участь у Міжнародному форумі «Взаємодія християнських політиків у просуванні християнських цінностей на міжнародній арені», що відбувається 2-3 червня 2016р. у місті Києві. У кулуарах Форуму представниками Місії «Воїни Христа Царя» та сайту «Католицький Оглядач» провели низку зустрічей із закордонними учасниками форму з метою встановлення контактів та співпраці в обороні традиційних цінностей, як рівно ж і популяризації християнських цінностей, на яких збудована традиційна європейська цивілізація.

Семінаристи пасторального центру «Еклезія» Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ створили методичний посібник для проведення літніх таборів «Веселі канікули» «Таємниця джерела милосердя».

Офіційна заява настоятеля Свято-іванівської Лаври студійського уставу УГКЦ стосовно актів вандалізму в Шевченківськім гаю.

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я запрошує медичних працівників на IV Всеукраїнську прощу до Галицької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці  у с. Крилос (давні Галич), яка відбудеться 11 червня 2016 року.

Івано-Франківський Богословський університет ім. св. Івана Золотоустого Катехитично-педагогічний факультет оголошує набір студентів на 2016-2017 навчальний рік
Освітньо-кваліфікаційні рівні: бакалавр релігійних наук (тривалість навчання 4 роки);  магістр релігійних  наук (тривалість навчання 2 роки). Форма навчання: заочна.