У Франції трансгендери вимагають, щоб жіночі лікарі приймали чоловіків
  • Втр, 19/09/2023 - 10:33

У Франції розгорівся скандал довкола відмови лікаря-гінеколога приймати пацієнта-трансгендера як жінку. Чоловік, якого звати Сандрін, вважає себе жінкою та прийшов лікуватися до жіночого лікаря. Але секретар у поліклініці відмовила йому, адже гінеколог не лікує чоловіків. Після цього трансгендер звинуватив лікарів у трансфобії та покинув лікарню, вигукуючи образи і погрози медикам.

Це була б просто абсурдна чи кумедна історія, якби це не сталося у Франції 2023 року. Ображений чоловік, який вважає себе жінкою, зробив відмову лікуватися у гінеколога відомою широкому загалу і на захист пацієнта встали організації трансгендерів. Вони вимагають покарання для лікаря і внесення змін до всіх медичних навчальних програм, щоб усунути однозначне і біологічне визначення жінки.

Лікар Віктор Ачарян, який не прийняв трансгендера, відмовився повторювати небіологічне визначення жінки, яке пропонують ЛГБТ-активісти: «Я не можу надавати медичні послуги чоловікам, навіть якщо вони поголили бороди і прийшли сказати моїй секретарці, що вони стали жінками… Дякую, що повідомили про це всім трансперсонам, щоб ті не приходили до мене на консультацію».

Однозначна реакція лікаря спричинила ще більше ненависті й критики з боку так званої трансспільноти. Сьогодні на наших очах у західному світі відбувається справжня революція знецінення правди. Біологічні чоловіки абсолютно серйозно претендують на звання біологічних жінок і для цього готові тиснути на медиків та наукові асоціації, щоб змусити їх відкидати факти під тиском політичної коректності.

Протягом останніх років лише у Франції три медичні університети включили до програми навчання студентів викривлене визначення поняття «жінка» та розробляють програми, як навчати гінекологів лікувати трансгендерів-чоловіків. Ще років 30 тому ніхто не міг і уявити, які проблеми стоятимуть перед лікарями у ХХІ столітті.

Згідно зі звітом Міністерства охорони здоров’я Франції, у 2020 році у Франції близько 3300 людей були визнані системою медичного страхування такими, що мають тривалий стан «гендерної дисфорії». Це вдесятеро більше, ніж у 2013 році. Зростання політичного впливу ЛГБТ-спільноти і проштовхування їх наративів мінливості статі й ідентичності несе серйозну загрозу суспільству. Це відбувається як через зміну культури і соціальних норм, так уже й через науку і заперечення самоочевидних фактів.