У Києві відкрили Консультативно-просвітницький центр
  • Пон, 12/05/2014 - 12:01

7 травня в приміщенні БФ «Карітас-Київ» відбулася зустріч з нагоди відкриття Консультативно-просвітницького центру (КПЦ) для допомоги людям узалежненим від алкоголю та їх сім’ям. Метою центру є проведення духовно-просвітницької роботи серед вірних з метою формування в них стійкого переконання про шкідливість непоміркованого вживання алкоголю і керування цим переконанням в повсякденному житті.

На зустрічі о. Андрієм Логіним, головою Патріаршої підкомісії УГКЦ (тепер рух) «За тверезість життя», було представлено основні напрямки діяльності КПЦ на Західній Україні, яких там є вже п’ять осередків і, власне, шостий, був започаткований у Києві. Найближчим часом планується створення такого центру в м. Суми, й можливо до кінця цього року – у Донецьку.

«Завдяки просвітницько-профілактичній роботі, індивідуальним та груповим консультаціям, діяльність одного Консультативного центру охоплює близько 3500 осіб за один рік, які страждають від алкогольного впливу. Можливо це і не така вагома цифра, але помножити її на п’ять, а вже тепер і на шість – можна сказати, що з кожним роком все більше людей буде проінформовано та підтримано в нелегкій боротьбі з алкогольною залежністю», - говорить о. Андрій Логін.

Щоб обговорити критичну ситуацію в м.Київ, були запрошені люди з державних та недержавних установ, які щодня докладають багато зусиль для подолання алкогольної епідемії. А саме, за круглим столом зібралися представники таких організацій та установ як: Міністерство соціальної політики, департамент сім’ї та дітей; Київський міський ЦСССДМ; Центр соціальних служб Дніпровського району; Управління освіти Дніпровського району в місті Києві та групи взаємопідтримки алкоголіків та їх родичів і друзів «АА», «АЛ-АНОН» .

У ході бесіди кожен учасник зміг висловити свою думку щодо проблем спричинених хімічною залежністю та можливих ефективних способів боротьби з цією страшною хворобою. Головний спеціаліст Київського міського ЦСССДМ, Леонід Крисов зауважив, що в місті значно зріс показник статистичних даних серед підліткового та молодіжного алкоголізму. А це говорить про те, що якомога швидше потрібно проводити консультативно-просвітницькі заходи серед шкільної молоді і не тільки, бо проблема залежності зустрічається дедалі частіше, а люди знають про неї та її наслідки зовсім небагато.

 Також обговорилися можливі види співпраці держаних та недержавних організації у подоланні алкогольної залежності серед жителів міста Києва.

Зокрема в київськомуКПЦ можна безкоштовно отримати таку допомогу:

·      Консультації для залежних від алкоголюта членів їх родин;

·      Роз'яснення сутності узалежненнята співузалежнення;

·      Скерування до  наркологічного диспансеру де можна пройти дезінтоксикацію;

·      Духовну та психологічну терапіюдля залежних та їх близьких;

·      Інформування про реабілітаційніцентри та групи взаємодопомоги;

·      Відвідування груп взаємодопомоги для алкозалежних та співузалежнених;

·      Проведення лекцій, тренінгів та семінарів з метою поширення тверезого способу життя.

Отже, кожен хто звернеться до нашого центру зможе отримати кваліфіковану духовну та психологічну підтримку від голови Підкомісії «За тверезість життя» Київської архиєпархії УГКЦ о. Євгена Чернюка та психолога, терапевтаузалежнень Аліни Павлюк.

«Слід зазначити, що КПЦ надає допомогу людям не залежно від їх конфесійної приналежності, а також тим, хто є, так би мовити, не віруючі або атеїсти. Тобто, до кожного клієнта застосовуєтьсяіндивідуальний підхід шануючи його право щодо віри і світогляду загалом», - зі слів о. Євгена Чернюка.

 

Консультативно-просвітницький центр

 

АдресаКПЦ: 02139, м. Київ, вул. Івана Микитенка, 7б,в приміщенні БФ "КАРІТАС- КИЇВ".
Їхати зі ст. метро«Лівобережна» маршрутним таксі № 222, 580, автобус № 4 до зупинки
«Авторинок», ТРЦ «Квадрат».
Контактний телефон:0965510160
(робочі дні: понеділок і четвер з 09 до 18 год.)e-mail: kpc.kyiv@ukr.net

 

сайт Комісії у справах душ пастирства охорони здоров’я УГКЦ  http://zdorovia.ugcc.org.ua/

сайт руху «За тверезість життя» http://www.sober-way-of-life.org.ua/

Джерело: http://news.ugcc.org.ua