У музейному комплексі в Кастель Ґандольфо нові картини з Папської колекції
  • Срд, 20/03/2024 - 11:38

Наприкінці березня дві картини художників епохи Відродження поповнять мистецькі виставки у Папському палаці Кастель Ґандольфо.

Від 23 березня 2024 р., з нагоди Великодніх свят, два престижні мистецькі скарби італійських художників Корреджо та Рафаеля Санті будуть виставлені у Музейному комплексі «Кастель Ґандольфо» – Папському палаці, який розташований неподалік Риму і до понтифікату Папи Франциска був літньою резиденцією та місцем відпочинку Римських Пап. Про це йдеться в комюніке Ватиканських музеїв.

Окрім історичної виставки «Кастель Ґандольфо 1944», яка відкрилась 10 лютого цього року, відвідувачі матимуть змогу побачити ще дві відомі картини, які стануть частиною виставкових просторів у залі Пап. Йдеться про картину Корреджо «Христос Спаситель» та гобелен Рафаеля «Чудесний улов риби», які будуть привезені сюди з Ватиканcьких музеїв. Ця ініціатива знаменує собою початок нового виставкового формату в Кастель Ґандольфо.

Презентація творів мистецтва відбудеться в суботу, 23 березня, у Папському палаці Кастель Ґандольфо в присутності директорки Ватиканських музеїв Барбари Ятти та працівників цього музею: кураторів відділу гобеленів і текстилю, а також відділу мистецтва XV і XVI століть.