У Нігерії спалили ще одну церкву
  • Чтв, 03/04/2014 - 01:28

Черговий напад на християн в Нігерії відбувся в місцевості Фатуна в департаменті Катціна на півночі країни. 31 березня група мусульманських молодиків-фундаменталістів підпалила місцеву церкву св. Ріти. Вони також намагались підпалити школу, що знаходиться при храмі. Це мала би бути відповідь на уявну зневагу пророка Мухамеда і його матері з боку однієї з учительок. Спробу підпалу було вчинено одним днем раніше, однак тоді ситуацію взяла під контроль поліція, інформує wiara.pl.

Скаргу в справі зневаги Мухамеда було подано минулого тижня до відповідних місцевих органів. Потім справу було передано до вищої інстанції. Через відсудність вироку для вчительки серед радикальних провідників ісламістів почали з’являтися заклики до самосуду. Саме тоді молоді мусульмани вирішили вчинити напад.
Як зазначив один зі свідків події, після прибуття на місце заворушення поліція намагалась не допустити до інциденту. Їм вдалося вберегти від підпалу школу; в ній було пошкоджено лише кілька класних приміщень. Однак церква згоріла до тла. Відповідно до інформації в місцевих ЗМІ, під час нападу ніхто не був поранений.