У пошуках миру. Історії війни у розмові з Владикою Василієм Тучапцем
  • Пон, 12/06/2023 - 08:55

Книга У ПОШУКАХ МИРУ є діалогом між християнською вірою та досвідом воєнних подій!

Дана книга розповідає як українці переживають страшні події війни. Яким чином християнська віра допомагає переживати ці лихоліття та шукати Божого миру. Миру, котрий є наслідком перемоги добра над злом. Показує, як молитва, жертовне служіння потребуючому є запорукою нашої перемоги та механізмом особистої стійкості.

Книга народилася внаслідок діалогу між о. Михайлом Лесівим та вл. Василієм Тучапцем. Упорядником книги та автором частини текстів є о. Михайло Лесів а співрозмовником, який розповідає про досвід життя у перші місяці Російського вторгнення на прикордонні, а саме у Харкові є Владика Василь Тучапець, котрий із перших днів нападу Росії перебував у Харкові та разом із багатьма людьми доброї волі організував цент підтримки який працює по сьогодні.

Війна триває, тому завданням книги є, у вирі реальних подій війни, на прикладі людських історій розпізнати євангельські цінності котрі допоможуть відділити добро від зла, сприятимуть загоєнню ран війни та наближенні миру, котрий є однозначно, перемогою добра над злом.

Владика Василій Тучапець: екзарх Харківського екзархату УГКЦ, до складу якого входять суміжні з Росією області – Харківська, Сумська, Полтавська. У період активних атак загарбницьких військ перебував у Харкові організовуючи гуманітарні заходи.

Отець Михайло Лесів: доктор богослов’я, проректор Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ, завідувач кафедри пасторального богослов’я УКУ – автор ідеї, спів-автор та упорядників матеріалів книги У пошуках миру.

Презентація книги відбудеться у два етапи: у Харкові та у Львові.

Харків – 18 червня 2023 року. У Львові дата уточнюється.