У Сирії ісламісти почали штурм давнього християнського селища
  • Чтв, 05/09/2013 - 18:12

Сирійські повстанці з радикального ісламістського угруповання «Фронт аль-Нусра» 4 вересня приступили до штурму давнього християнського селища Маалула, розташованого на північний схід від Дамаска, повідомляє Agence France-Presse.

В ході першої атаки були вбиті вісім військовослужбовців урядової армії, які несли чергування на КПП біля в'їзду в населений пункт. До перестрілки пролунав вибух, здійснений на блок-посту смертником.

Знищення КПП ісламісти відзначили криками «Аллах Акбар!» І пообіцяли незабаром взяти решту Маалула. За словами місцевих жителів і монахинь православного монастиря Святої Теклі Рівноапостольної, повстанці ведуть обстріл центральної частини селища, використовуючи міномети і важкі кулемети.

Населений пункт, що вважається символом християнської присутності в Сирії, раніше не піддавався атакам з боку повстанців.

Маалула - містечко з населенням близько тисячі чоловік - у світі відоме тим, що його жителі розмовляють на майже зниклій новоарамейскій мові.

Керівництво «Фронту аль-Нусра» не приховує свого наміру створити в Сирії ісламський емірат, в якому не буде місця представникам інших релігій.

За матеріалами http://lenta.ru