У Стрию правоохоронці запросили священнослужителів до співпраці
  • Срд, 05/03/2014 - 16:49

Нещодавно стрийські правоохоронці через місцеві засоби масової інформації звернулися до мешканців Стрийщини та запросили до співпраці всіх, кому небайдужа доля дітей, які перебувають у конфлікті з законом. На прохання правоохоронців відгукнулися священнослужителі Стрийської єпархії УГКЦ, які відтепер братимуть участь у здійсненні  профілактичної  роботи з дітьми-правопорушниками.

Зустрічі-бесіди з дітьми, які перебувають на профілактичному обліку в Стрийському міськвідділі міліції, наразі погодилися проводити настоятель Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці о. Мирон Гринишин та о.Андрій Бінас, голова Катехитичної комісії Стрийської єпархії. Перша така зустріч дітей з отцем Андрієм відбулася у суботу, 1 березня 2014 року. За словами о. Андрія, він та о. Мирон щосуботи проводитимуть зустрічі з дітьми.

«Більшість дітей, які перебувають на профілактичному обліку в міліції, проживають в неблагополучних або неповних сім'ях, батьки яких або самоусунулись від їхнього виховання, або не мають на них впливу, – зазначила оперуповноважена кримінальної міліції у справах дітей Стрийського міськвідділу міліції Надія Хомин. Ми звернулися до релігійних та громадських організацій із запрошенням до співпраці у подоланні та попередженні злочинності серед неповнолітніх. Адже, цю проблему самотужки, без участі громадськості, правоохоронці подолати не зможуть».

Ольга Марцинюк,
помічник начальника Стрийського МВ

Джерело: www.mvs.gov.ua/http://stryi.ugcc.org.ua