У Торонто християнам заборонили прославляти Христа на площі
  • Срд, 11/11/2015 - 11:31

Мерія Торонто заборонила християнській організації «Голоси Націй» (Voices of the Nations) проводити в серпні 2016 року щорічний музичний фестиваль на центральній площі міста, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на LifeSiteNews.

Організація «Голоси Націй» проводила свої фестивалі на площі Yonge-Dundas Square впродовж п'яти років. Останній фестиваль відбувся цього літа, 1 серпня. Але тепер мерія Торонто не дає дозволу, бо спів про Христа можна розцінити, як прозелітизм (прагнення навернути інших у свою віру), а це суперечить міській політиці.

«Якщо ви славите Христа словами «прославте Господа» і «немає Бога, крім Господа», то це прозелітизм, – заявила чиновниця мерії Торонто Наталі Белман. – Це велика проблема ... Неприйнятно вимовляти таке зі сцени».
Голова «Голосів Нації» Петер Рупарелія зазначив в інтерв'ю «LifeSiteNews», що почувається зрадженим після такого рішення мерії. П'ять років проводили фестиваль на центральній площі Торонто.

«І потім раптом вони кажуть, що це прозелітизм, тому що ми вимовляємо ім'я Єгова та Ісус», – обурився Петер Рупарелія.

У понеділок, 9 листопада, він разом з іншими представниками «Голосів Націй» та журналістами вручив представникам мерії Торонто петицію, яку підписали 30 453 людини. До петиції додали лист Центру правосуддя конституційних свобод.

«Це рішення – пряме порушення основоположних свобод – свободи слова та віросповідання, які гарантовані канадської Хартією прав і свобод, – написав адвокат Марті Мур. – Ми просимо негайно скасувати це рішення».

Якщо міська влада не змінить своє рішення, віряни мають намір через суд відстоювати свої права на свободу слова та віросповідання. Петер Рупарелія заявив, що вони не мають наміру здаватися і пройдуть усі інстанції, які знадобляться, тому що «йдеться не про якусь людину... або організацію, але про ім'я Христа».