У Ватикані підписано угоду про співпрацю між медичними закладами
  • Срд, 06/09/2023 - 17:52

Ватиканська педіатрична лікарня та Італійський Католицький Університет з його медичними структурами підписали угоду про співпрацю в сфері розвитку дослідницьких проектів, формування та лікування.

В середу, 6 вересня 2023 р., в Апостольському палаці у Ватикані, в присутності Державного Секретаря Святого Престолу кардинала П’єтро Пароліна, відбулося підписання угоди про співпрацю в розвитку проєктів досліджень, формування та лікування між ватиканською педіатричною лікарнею «Bambino Gesù», університетською лікарнею ім. Аґостіно Джемеллі (Рим) та лікарнею «Джемеллі-Ізола-Тіберіна» й італійським Католицьким університетом Пресвятого Серця. Ініціатива пов’язана із діяльністю «Папської комісії щодо діяльності в сфері охорони здоров’я юридичних осіб Церкви», створеної 2015 року з метою причинитися до якнайефективнішої діяльності католицьких медичних структур, зберігаючи харизму засновників.

Зокрема, партнерство між чотирма установами буде реалізовуватися через спільні науково-дослідні проекти, синергію у сферах надання медичної допомоги з метою об'єднання спеціалізованих навичок персоналу, технологій та відповідних медичних закладів, академічні та управлінські навчальні курси на базі Католицького університету Пресвятого Серця для медичного та технічно-адміністративного персоналу з метою розвитку клініко-наукових навичок студентів, лікарів, медичного та науково-дослідного персоналу.

З нагоди підписання угоди кардинал Паролін висловив «глибоку вдячність за ініціативу, яка чудово вписується в діяльність Папської Комісії у справах католицької охорони здоров'я і чудово інтерпретує, з конкретним і прагматичним підходом, дух співпраці між важливими католицькими закладами охорони здоров'я». «Поряд з клінічною та дослідницькою діяльністю, яка, як ми сподіваємося, завдяки цій співпраці дасть результати для забезпечення найкращого лікування для всіх людей, я також хочу висловити своє задоволення намірам сприяти ефективним та інноваційним моделям в галузі університетської освіти для добра молодих поколінь студентів університетів», – додав він.

Педіатрична лікарня «Bambino Gesù» є лікарнею Святого Престолу, в той час як лікарня ім. Аґостіно Джемеллі діє як університетська лікарня медичного факультету Католицького університету Пресвятого Серця. Нещодавно фундація, що опікується лікарнею, взяла шефство над лікарнею на Тиберійському острові в Римі, що перебувала під проводом ченців-боніфратрів.