У Ватикані пройде консисторія з канонізаційних справ
  • Втр, 14/06/2016 - 14:11

20 червня 2016 року Папа Франциск очолить Звичайну консисторію з Канонізаційних справ. Про це повідомила 13 червня 2016 р. Служба папських літургійних святкувань. Консисторія почнеться молитвою літургії годин. На ній зберуться кардинали, які зібралися в цей час в Римі.

У Залі Консисторії Апостольського палацу пурпурати на чолі з первосвященником розглянуть справи канонізації блаженних: отця Соломона Леклерка, з конгрегації Братів християнських шкіл, мученика антикатолицького переслідування епохи Французької революції; єпископа Мануеля Гонсалеса Гарсія, засновника Євхаристійного союзу винагороди і Конгрегації Євхаристійних Місіонерів з Назарету; о. Людовика Павоні, засновника згромадження Синів Непорочного Зачаття Діви Марії; о. Альфонсо Марії Фуско, засновника Згромадження сестер св. Іоанна Хрестителя; сестри Елізабет від Пресвятої Трійці, з Ордену Кармеліток Босих.

Раніше Папа доручив Конгрегації з канонізації публікацію декретів про справжність чудес, здійснених за заступництвом цих блаженних.