Урочистість Всіх святих на Личаківському цвинтарі у Львові
  • Срд, 02/11/2016 - 09:42

Починати будувати святість потрібно вже тепер, щоби мати шанс жити в іншому, кращому світі – закликав 1 листопада, в урочистість Всіх Святих під час св. Меси на військовому цвинтарі Львівських Орлят Архієпископ Мечислав Мокшицький. Зазначив, що в 25-ліття відновлення структур Католицької Церкви в Україні варто звернути увагу на поодиноких священиків, котрі провадили вірних до святості під час переслідувань за комуністичного ладу. Митрополит закликав докласти всіх зусиль, щоби після нашої смерті Урочистість Всіх Святих була нашою урочистістю. «Будьмо відважними в боротьбі за святість. Не біймося жити вірою, надією і любов’ю, пам’ятаючи, що «Час втікає, а час чекає» - мовив Архієпископ Мокшицький.

Співслужили Єпископ-помічник Леон Малий, Генеральний вікарій Львівської Архідієцезії о. інфулат Юзеф Павлічек. Прибуло численне духовенство, монашество, вірні та паломники з Польщі. Після завершення св. Меси подячне слово взяв Генеральний Консул ПР у Львові Вєслав Мазур, котрий зокрема подякував за спільну молитву та за акцію «Світло пам’яті”, завдяки чому на тисячах могил на Личаківському цвинтарі засвічено лампадки, зібрані доброчинцями з Польщі.

Після молитви біля могилі Невідомого воїна Архієпископ Мечислав Мокшицький очолив молитовну процесію алеями Личаківського кладовища. Зокрема віддав шану на українському меморіалі УГА, освятив пам’ятник на могилі колишнього директора Львівського Історичного Архіву проф. Ореста-Нестора Мацюка. Процесію завершено на полі поховань визначних діячів Львова.

Після завершення молитовної процесії Архієпископ Мечислав Мокшицький на прохання львівських бджолярів освятив пам’ятник видатному ботаніку і автору слов’янського вулика проф. Теофілу Цісельському (1846-1916).
До молитви біля могили Невідомого воїна на меморіалі польських військових поховань долучилися також кілька священиків та група вірних УГКЦ.