В Індії викрили торгівлю дітьми, які народились внаслідок незапланованої вагітності
  • Чтв, 21/04/2016 - 12:32

Поліція в штаті Мадхья-Прадеш (Індія) виявила незаконний продаж немовлят в лікарні Палаш  де Морарь, в районі Гваліор. Медичний персонал, при потуранні директора, заснував "дитячу ферму", в якій жінки можуть отримати послугу - щоб небажана вагітність закінчилася таємно.

Лікарі потім перепродають немовлят за ціною  1500 -1300 євро.

Правоохоронні органи заарештували п'ятьох лікарів, а також інших членів персоналу. Немовлята були продані в основному безплідним парам, які живуть в цьому районі. Пратек Кумар, співробітник поліції, повідомляє, що "троє дітей опинилися в руках осіб, що проживають в штаті Уттар-Прадеш і Чхаттісгарх».

Дослідження показали, що "дитячий" трафік стосується тих немовлят, які народилися у позашлюбних стосунках або в результаті насильства, якому піддавалися жінки. Лікарі організували справжній мафіозний клан і проплачену банду, щоби знайти молодих дівчат, які були вагітні і хотіли позбутися дитини.

Слідчий сказав: "Коли жінки або їх сім'ї йшли в лікарню, щоби позбутися вагітності, лікарі радили їм і переконували не переривати вагітність і запевнили їх  у безпечному і таємному народженні". Тоді після пологів і відмови матері, продовжує він, "лікарняна влада ініціювала пошуки довірливих кандидатів, яким продавали немовлят".

Заарештовані звинувачуються у скоєнні серйозних злочинів: придбання або призведення до рабства людини (ст. 370 Кримінально-процесуального кодексу); Рецидивістська работоргівля (ст. 371); покупка неповнолітніх для цілей заняття проституцією (ст. 373).

Зараз поліція намагається знайти інших дітей, але надії дуже мало. Щороку в країні народжуються на світ тисячі дітей у результаті незаконних відносин або зґвалтування. Серед численних злочинів проти жінок, сексуальне насильство є одним з найбільш поширених в Індії. За останніми  даними - в 2014 році було 33 707 випадків насильства, що на 9% більше, ніж у попередньому році; 38% жертв складали дівчатка у віці до 18 років.