В Індії затримано християн, які протестували проти вандалізму у церквах
  • Втр, 10/02/2015 - 14:35

Поліція в столиці Індії заарештувала декілька сотень демонстрантів, які протестували проти актів вандалізму і осквернення в християнських церквах, що почастішали впродовж останніх 2-ох місяців. За повідомленнями ICC, близько 350 осіб посадили в автобуси і відвезли в місцеву поліцейську дільницю.

Старший офіцер Мукеш Кумар Міна розповів, що протестувальники біля собору Пресвятого Серця були затримані 5 лютого за підозрою в незаконних зборах. "У них не було дозволу на акцію протесту", - сказав поліцейський. Ніяких звинувачень пред'явлено не було.

Індійське законодавство забороняє збори більш ніж 10 людей, озброєних зброєю чи іншими предметами, які можуть призвести до смерті. Особи, визнані винними в незаконних зборах, отримують покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 2 років і штрафом.

За інформацією індійського правозахисника Джона Даяла, який опинився серед затриманих, близько 200 осіб були арештовані, коли почали мирну прогулянку до резиденції міністра внутрішніх справ Раджната Сінгха. Метою присутніх було попросити його розслідувати недавні випадки атак на церковні будівлі.

"Ми вимагаємо, щоб уряд розслідував насильство проти християн, тому що ми не довіряємо поліції, яка не веде подібні справи належним чином", - сказав правозахисник в телефонному інтерв'ю з поліцейської дільниці, де його утримували під вартою.

"У поліції нам сказали, що ми є порушниками спокою. Але наша демонстрація була мирною", - стверджує Даял.

В індійській столиці за останні 2 місяці скоєно 5 актів вандалізму проти католицьких церков. В результаті першого з них 1 грудня згорів інтер'єр церкви св. Себастьяна.