В Індонезії християнські школи примушують ввести курси основ ісламу
  • Срд, 13/11/2013 - 12:19

Рада улемів Індонезії знову висловила крайнє невдоволення фактом, що в католицьких школах країни не викладається іслам, повідомило агентство AsiaNews.

Останній випадок, коли католицьку школу зобов'язали викладати основи ісламського вчення, мав місце в Клантене, Центральна Ява. Торік аналогічна вимога була пред'явлена школі в Блітаре (Східна Ява) і Tегале. Однак батьки дітей-мусульман, що навчаються в цих християнських школах, самі виступили на захист католицьких навчальних закладів, підкреслюючи високий рівень освіти в них.

Тим часом, Хартойо, лідер відділення Ради улемів Індонезії в Клантене, змусив всі приватні школи, включаючи католицькі, найняти спеціальних вчителів, щоб в обов'язковому порядку викладати ісламську релігію учням-мусульманам. З його точки зору, відсутність ісламських релігійних вчителів - серйозне порушення закону, тому що кожен учень повинен мати можливість отримувати освіту в галузі тієї релігії, яку він сповідує.

Адміністрація католицьких шкіл запевняє батьків-мусульман, що їхніх дітей ніхто не намагається навертати в Християнство. Навчаються мусульмани в таких школах цілком добровільно - їх приваблює якість освіти, яку надають християнські навчальні заклади.

Раніше подібна практика здавалася цілком нормальною, але з минулого року Рада улемів Індонезії з якихось причин зайняла більш радикальну позицію і стала вимагати від християнських шкіл ввести викладання ісламу. На жаль, індонезійська влада вже неодноразово поступалася тиску з боку Ради улемів.

Індонезія - найбільша країна світу з переважаючим ісламським населенням. Всього тут проживає 249 млн. осіб, 86% з них - мусульмани, 6% - протестанти, 3% - католики, 2% - індуїсти.

За матеріалами www.sedmitza.ru