В росії заборонили Нові Завіти для військових: вважають їх ворожою маніпуляцією
  • Нед, 12/11/2023 - 15:06
На одному з російських телеканалів вийшов сюжет у якому показали, що Нові Завіти, видані “Гедеоном”, не пустили в зону так званого “СВО”. Вважаючи Євангеліє інструментом ворожої маніпуляції, росія заборонила їх розповсюдження серед своїх військових.
Офіційні представники Росії категорично відкидають ці священні книги, розглядаючи їх як інструменти ворожої пропаганди, націлені на маніпуляцію релігійними переконаннями та психологією військовослужбовців, пише Слово про Слово.
 
Додатково, в цих виданнях виявлено спеціальні сторінки з написами, які нібито призначені для надання підтримки тим, хто відчуває розчарування, тривогу, втому або страх. Надія Узунова, голова регіонального Комітету воїнів Вітчизни в Хакасії, заявила, що ці додаткові сторінки містять приховані послання, які мають на меті підривати моральний дух російських солдатів.
 
Крім того, пропагандистський канал “Росія 1” підкреслив, що ці посилання можуть сприяти формуванню негативного настрою серед військових. Узунова також висловила думку, що за цими діями стоять Сполучені Штати Америки, оскільки основний центр організації “Гедеон” знаходиться там.
 
Цей інцидент викликає занепокоєння щодо свободи вираження релігійних переконань та веде до дискусій про межі впливу релігійних текстів на суспільство та військових у конфліктних зонах.
 
Організація “Гедеон” це –  міжнародне об’єднання християнських бізнесменів, фахівців та спеціалістів із 200 країн світу. Це співтовариство об’єдналося з метою активного розповсюдження Євангелії.
 
Протягом понад 120 років діяльності, члени цієї організації розповсюдили понад 2 мільярди Нових Заповітів у різних куточках світу, що ставить “Гедеон” на передові позиції серед християнських місіонерських організацій у плані розповсюдження релігійних текстів.
 
В Україні, зусиллями “Гедеонівців”, було роздано понад 50 мільйонів Нових Завітів.