Ватикан: благодійна вечеря для бездомних з нагоди інавгурації вертепу
  • Нед, 10/12/2023 - 17:10

Убогі та бездомні, які гуртуються поблизу Ватикану, отримали запрошення на вечерю з нагоди інавгурації різдвяних символів на площі Святого Петра. Ініціаторами є парафія при базиліці Святого Петра й Дикастерія служіння милосердя за підтримки Губернаторства Держави-Міста Ватикану.

«З благословення Папи Франциска, Апостольська елемозінерія та парафія святого Петра, з нагоди інавгурації вертепу та засвічення різдвяної ялинки, що є знаками свята народження Ісуса, з радістю запрошують тебе на вечерю в суботу, 9 грудня 2023 р., о 18:00, на площі Святого Петра, колонада Берніні, сторона біля пам’ятника мігрантам. Нехай же всі ми зможемо прийняти Ісуса з повним радості й людяності серцем!».

Таке запрошення, надруковане золотими літерами на бордових картках, декороване різдвяними зірками, отримали приблизно 150 бездомних, які побиваються навколо Ватикану. Вони зберуться за столами, які приготовані недалеко від того місця, де напередодні була інавгурована виставка «100 вертепів у Ватикані».

Ініціатива в рамках приготування до Ювілею

Ініціатива, організаторами якої є парафія при базиліці Святого Петра та Дикастерія служіння милосердя за підтримки Губернаторства Держави-Міста Ватикану, входить до серії «Заходів соціального характеру папської базиліки Святого Петра в рамках приготування до Ювілею», які нещодавно були представлені у Ватикані. Вечеря відбудеться після церемонії інавгурації різдвяних символів на площі Святого Петра, яку очолить Президент Губернаторства кардинал Фернандо Верґес Альсаґа. «В такий спосіб жест засвічення ялинки та інавгурації вертепу пов’язуються із ділами милосердя Святішого Отця», – прокоментував ініціативу Папський розподілювач милостині кардинал Конрад Краєвський.