Ватикан отримає особисту бібліотеку Бенедикта XVI
  • Птн, 17/07/2015 - 16:33

Зараз бібліотека перебуває в Римському Інституті німецького товариства ім. Й. Гьорреса і буде передана 18 листопада, - сказав 16 липня в інтерв'ю Радіо Ватикану директор цього центру Стефан Хейд.

За інформацією Хейда, наукова бібліотека міститиме книги Папи-емерита та про нього на всіх мовах, на яких вони видавалися, і які передусім призначалися для 5-6 тисяч студентів богослов'я з усього світу, які навчаються в Римі, пише deon.pl.

Стефан Хейд сказав Радіо Ватикану, що Бенедикт XVI передав Інституту Гьорреса 20 коробок зі своїми  книгами. На початковому етапі, бібліотека буде мати біля тисячі томів і ця колекція буде систематично збільшуватися за рахунок наступних надходжень книг. Натомість сам Папа-емерит не буде брати участь у відкритті бібліотеки, хоча раніше повідомляли про його можливий візит.

«Римська бібліотека Йозефа Ратцінгера - Бенедикта XVI» буде становити частину бібліотеки Інституту товариства імені Й. Гьорреса, яке займається історичними дослідженнями. Її штаб-квартира знаходиться в так званій Кампо Санто Tеутоніко, неподалік базиліки Святого Петра.