Ватикан погодив відкриття канонізаційної справи 13-річної філіппінки
  • Втр, 19/03/2024 - 15:54

Ватикан вирішив, що ніщо не перешкоджає відкриттю справи про канонізацію Ніньї Руїс-Абад, 13-річної дівчинки, яка померла в 1993 році на Філіппінах і чия могила стала місцем паломництва.

16 березня ватиканська інформаційна агенція Fides повідомила, що Ватикан надав «nihil obstat» («ніщо не перешкоджає») для початку канонізації Руїс-Абад, яка зараз вважається «Слугою Божою», а це перший крок до святості. Якщо філіппінку визнають святою, вона стане однією з наймолодших в історії.

Ця новину оголосили в циркулярі єпископа Лаоагу Ренато Маюгби, який був зачитаний у всіх церквах регіону Ілокос Північний, звідки родом Руїс-Абад.

У липні 2023 року єпископи Філіппін уже висловили свою підтримку щодо відкриття канонізаційної справи, яку офіційно відкриють 7 квітня, у неділю Божого Милосердя, у соборі Св. Вільяма в місті Лаоаг.

Хто така Нінья Руїс-Абад?

Нінья Руїс-Абад народилася 31 жовтня 1979 року в Кесон-Сіті. Її батьки були юристами, а батько помер, коли їй було лише 3 роки.

Руїс-Абад виросла в Кесон-Сіті на острові Лусон разом зі своєю сестрою Мері Енн. Вона відвідувала школу в Дитячому центрі Університету Філіппін, а потім у Школі Святих Ангелів Монтессорі в Кесон-Сіті.

Її мати, віддана Божому Милосердю, переїхала з дочками до Саррата, за 300 миль на північ від Кесон-Сіті, у квітні 1988 року, щоб працювати в Міністерстві юстиції.

Руїс-Абад почала навчання в середній школі державного університету Маріано Маркоса в сусідньому місті Лаоаг. У неї була велика набожність до Євхаристії, і з раннього віку вона розповсюджувала вервиці, Біблії, молитовники та листівки зі святими в своєму районі та в школі.

Коли отець Денні Паджаріллага зустрів Руіс-Абад у 1993 році, він одразу помітив її велику любов до Євхаристії та те, що вона багато молилася.

«Вона була постійним свідченням благочестя та релігійності. Завжди була одягнена в біле і з вервицею на шиї», – згадували ті, хто її знав.

У Руїс-Абад діагностували гіпертрофічну кардіоміопатію у віці 10 років, і вона прожила з недугою три роки з великою вірою та радістю.

«Життя Ніньї було життям молитви, адорації та інтимних стосунків із Богом, Ісусом, Святим Духом і Пресвятою Дівою Марією», — сказав Маюгба.

16 серпня 1993 року вона пережила зупинку серця, коли вона була в школі, і її негайно доставили в лікарню, де вона померла. Її поховали на громадському кладовищі в Сарраті, і тепер її могила є місцем паломництва.

«Сьогодні життя Ніньї Руїс-Абад надихає дітей і молодь жити життям, вкоріненим у молитві. Її історія продовжує торкати сердець багатьох людей, тому що вона – приклад того, як із Богом можна долати перешкоди», – заявила Конференція єпископів Філіппін.

 

Переклад за CNA.