Ватикан в ООН: необхідна належна підтримка сім’ї
  • Птн, 13/10/2023 - 12:56

«Інвестиції в освіту мають важливе значення і повинні починатися з належної допомоги і підтримки сім’ї, яка є першою і основною школою суспільного життя», – заявив представник Ватикану на Генеральній Асамблеї ООН. Він взяв участь у дебатах про роль освіти в боротьбі з бідністю та сприянні стабільному розвитку.

Архиєпископ Ґабріеле Качча нагадав, що батьки є головними вихователями своїх дітей. Тому вони мають право і обов’язок забезпечити їм адекватну і цілісну освіту, яка дбає про їхнє благополуччя у всіх вимірах – фізичному, розумовому, моральному, духовному і соціальному. Представник Святого Престолу підкреслив, що роль батьків є незамінною і невід’ємною, а тому не може бути повністю делегована чи узурпована іншими. З цієї причини держава і публічна влада зобов’язані гарантувати це право і забезпечувати конкретні умови, необхідні для його здійснення.

Архиєпископ Качча також закликав сприяти поширенню такої моделі освіти, яка не обмежується передачею знань, але дає можливість кожній людині повністю розвинути свій потенціал і набути фундаментальних цінностей і чеснот. На думку представника Ватикану, тільки освіта, зрозуміла таким чином, може сприяти ефективній боротьбі з бідністю у світі. Тим часом, її викорінення все ще здається недосяжним. Фактично, за останні роки не було досягнуто достатнього прогресу в цьому напрямку.