Вихованці проекту «Мобільна робота з молоддю» Карітасу Львова побачили виробництво олії у Ставчанах
  • Птн, 30/10/2015 - 15:52

Вихованці проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні» Карітасу Львова відтепер достеменно знають, як виготовляють олію – адже побачили все на власні очі. 27 жовтня для них провели екскурсію у ПП «Оліяр», що у селі Ставчанах Пустомитівського району на Львівщині.

Діти побачили весь технологічний процес виготовлення олії – побували на території, у цехах. Їм показали, як виглядає ріпаковий та соєвий шрот, який використовують для кормів худобі.

Сучасний завод з виготовлення олії має допоміжні структурні підрозділи, які дають змогу здійснити повний цикл переробки насіння олійних культур: від прийому і зберігання сировини до готової продукції.

На заводі виготовляють ріпакову та соєву олію, шрот, соєве лушпиння, фосфатний концентрат. Потужний елеватор, підготовчі цехи, склади та резервуарні парки справили на дітей неабияке враження. Наприклад, місткість елеватора для зберігання насіння олійних культур - 34 400 м3. У підготовчому відділенні насіння попередньо обробляють. Максимальна потужність цеху екстракції по переробці сої – 750 т/добу, ріпаку – 1000 т/добу. 2 склади силосного типу для зберігання шроту вміщають 3000 т кожен. Додатково склади обладнані відділеннями грануляції потужністю 30 т/год. Для зберігання готової рослинної олії передбачено резервуарний парк.

Особливо дітям сподобалась величезна вага, на якій навіть дозволили зважитись. Сумарна вага всієї групи екскурсантів становила близько 900 кг.

Такі екскурсії-поїздки сприяють всебічному розвитку дітей, а також є практичним знаряддям майбутньої профорієнтації.

Опісля діти активно відпочивали на природі: вчились розпалювати вогнище, готували канапки, бавились в різні ігри, а також обсмажували ковбаски на патиках.

Нагадаємо, що проект «Мобільна робота з молоддю в Україні» сприяє покращенню якості життя дітей, молоді та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.