“Вітаємо Тебе, дорога мамо Україно, з Днем Незалежності”: у Львові на Личакові молитовно вшанували загиблих новітніх Героїв України
  • Чтв, 24/08/2023 - 17:39

У день 32-ої річниці Незалежності України у Львові на Личакові екуменічною міжрелігійною панахидою вшанували пам’ять загиблих новітніх Героїв України. Участь у молінні взяв єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир, Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ владика Димитрій Рудюк, військові капелани та представники інших християнських конфесій та релігій.

Єпископ-помічник Львівської архиєпархії переконаний, що немає кращого місця чи товариства для святкування Дня Незалежності, ніж наші Захисники та Личаківський цвинтар.

“Любити Державу – це так само як любити маму. Легко любити маму, коли вона є у розквіті сил, живою, здоровою, сповненою енергії. Важче, коли вона стає слабкою, коли є поранена, покалічена, не має сили. Ще важче, коли треба її захистити. Ось наші Захисники це зробили – віддали найдорожче, що мали – своє життя за неї, за нас. Завдяки їм ми це свято ще маємо, бо нам хотіли його забрати, а нашу матір – Україну знищити”, – сказав напередодні у відеопривітанні архиєрей.

Владика Володимир разом з представниками влади, громадськості, духовенства та військовослужбовців поклав квіти та лампадки до могил Героїв Небесної Сотні та учасників АТО/ООС на полях почесних поховань № 67 і № 76.

“Вітаємо Тебе, дорога мамо Україно, з Днем Незалежності. Вітаю всіх наших дітей цієї землі. Бажаю зробити щось для того, щоб ми себе щораз краще тут почували, а нашим захисникам лине вдячність і молитва”, – наголосив владика Володимир.

Більше фото – у фотоальбомі